Loppiainen ja joulun lopetus

7.1.2017

Pakkanen on pitänyt meitä otteessaan jo useamman päivän. Meillä se on tarkoittanut puiden kantamista koritolkulla sisälle ja kahden pystyuunin lämmittämistä päivittäin. Pidän kuitenkin tosi paljon uunissa olevien tulien tuomasta tunnelmasta, kun puut räiskyvät ja uunit hohkaavat ihanaa lämpöä. Pakkanen piti meidät koko loppiaisen kotona, mutta ylimääräinen vapaapäivä viikonlopun jatkoksi oli ihan tervetullut eikä kotoilu villasukat jalassa ja höyryävän kuuma glögimuki kädessä tuntunut yhtään pahalta.


Tämä päivä on aloitettu pyykinpesukoneen vesijohdon sulatuksella ja joulukuusen purkamisella. Kunhan saadaan vesijohto sulatettua, päästään pyykin pesuun. Muutenkin täytyy tänään vähän siivoilla ainakin täällä alakerrassa. Kenkien mukana tullut lumi on sulanut likaisiksi läikiksi eteisen lattialle. Uunissa paistuu juuri ensimmäinen leipomani pataleipä. Ihana tuoksu on vallannut jo keittiön ♥ 


Joulu on siis meillä tällä erää ohi. Mieli on osittain vähän haikea, koska joka vuosi joulu vaan hujahtaa ohi ihan liiankin nopeasti kaiken touhun ja kiireen keskellä. Tänä jouluna varsinkin, kun itse joulupyhät olivat vain normaalin viikonlopun mittainen pyrähdys. Toisaalta, kun meilläkin koti puetaan jouluun jo hyvissä ajoin ennen joulua, ns. jouluähky nostaa myös päätään hyvin pian joulun jälkeen. Kaikenkaikkiaan tämän hetkinen tunne on vähän kaksipiippuinen juttu, mutta onneksi joulu tulee tänäkin vuonna ja sitten on mukava taas kaivaa kaikki koristeet uudelleen laatikoista esiin.


Jouluksi saimme appivanhemmiltamme valkoisen amarylliksen. Pidin sitä aluksi olohuoneen sohvapöydällä, mutta se oli sille selkeästi liian pimeä paikka. Siirrettyäni kukan ruokailuhuoneen pöydälle alkoivat kukat vihdoin aukeamaan oikein kunnolla. Myös kukan varret hujahtivat nopeasti pituutta. Eilen sitten leikkasinkin viimeisen kukkavanan leikoksi maljakkoon. Veljeltäni saamasta kukkakimpusta säästin nuo havut, jotka saivat vielä hiukan jatkoaikaa amarylliksen kaverina. Täytyy muuten sanoa, että nuo vanhat ilves lasipurkit ovat kaikista kauneinpia maljakoita, mitä vaan voi olla. Niitä täytyy ehdottomasti hamstrata itselle lisää kirppareilta. Ne kun ovat niin monikäyttöisiäkin. Nyt ulkona pyryttää lunta, pataleipä on paistettu (vähän liikaakin) ja minun on aika jatkaa siivoushommeleita. Mukavaa lauantaita Teille kaikille ♥

16 kommenttia:

  1. Niin totta tuo joulun hurahdus nopealla kelauksella! No, onneksi kevät tuo tullessaan pääsiäisen, jolloin taas saa koristella kotia ja juhlistaa kevään tuloa.
    Meillä on tänään luvassa esikoisen saattelu Turun junaan. Nyt on jo ikävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisenä ollaankin jo todella lähellä kevättä. Nyt se vielä tuntuu kaikesta huolimatta aika kaukaiselta. Niin ne lapset kasvaa ja lentävät pesästä yksi toisensa jälkeen, muttta kyllä tuohon ikäväänkin tottuu...ajan kanssa.

      Poista
  2. Kyllä se joulu meni tosi nopsaa taas! Mutta onneksi joulu on taas tänäkin vuonna!😀
    Minäkin laitan joulun aina ajoissa, niin uutena vuotena haluan jo kaikki pois!
    Kauniit kuvat teidän kodista!
    Ilves tölkit on minustakin ihania kukka maljakkoina. Kirppareilla niiden hinnat on usein vaan korkeat.
    Mutta joskus on onnistunut edullisiakin löytämään.
    Kivaa lauantai päivää sinulle Krisse!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Tuo on totta, että monet pitävät kirppareilla noilla lasipurkeilla aika korkeita hintoja. Juuri siksi itseltä on jäänyt useampikin purkki ostamatta, mutta täytyy jatkaa etsintöjä.

      Poista
  3. Pataleipä kuulostaa hyvältä! Hyvää viikonloppua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jaana ♥ Pataleipä on oikeesti hyvää ja helppo tehdä. Suosittelen.

      Poista
  4. Mä en oo vieläkään saanut kokeiltua tuota pataleipää, nyt on pakko ottaa se asiaksi pian :)
    Nuo Amaryllikset on niin kauniita <3

    Hyvää uutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Niina ♥ Kannattaa ehdottomasti kokeilla tuota pataleipää. Se on niin hyvää. Mä tykkään myös amarylliksistä ja erityisesti näistä valkoisista. Olin niin iloinen, kun saimme tämän.

      Poista
  5. Pataleipää pitäs kyllä kokeilla, kaikki jotka ovat tehneet ovat kehuneet.
    Joulu on poissa meilläkin, tänä vuonna se tosiaan meni ohi hujahtaen, tänä vuonna se onki pidempi:)

    Mukavaa lauantaita sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Mulla on taas uusi taikina tuolla jo muhimassa seuraavaa pataleipää varten. Se on niin helppo tehdä, vaikka siinä onkin useampi vaihe. Kannattaa siis kokeilla.

      Poista
  6. Teillä on niin kaunista <3 Meilläkin on tulet olleet jokaisessa tulipesässä nyt kovilla pakkasilla ja onhan niissä oma tunnelmansa :) Ja se lämpökin on niin paljon miellyttävämpi kuin sähköpattereissa! Mua on vaan rassannut tuo puista kotiin sisälle tuleva roska :P

    Ihanaa tammikuuta sinulle Krisse! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Kyllä minäkin olen heti lakaisemassa puun roskia, kun niitä tulee ja mieskin oppinut hyvin jo käyttämään harjaa :)) Tuo on ihan totta, että puilla lämmitetty ilma on aivan erilaista. Meillä lapsilla taipumusta atooppiseen ihoon ja puulämmitteinen ilma on heille parempi. Iho pysyy parempana eikä kuiva ja kutise niin paljon.

      Poista
  7. Joulu menee niin nopsaan ohi, että sen takia aloitankin aikaisin.
    tuo kaapisto on aivan ihana.
    Sulla on komee Amaryllis, mun kuoli melkein samana päivänä, nuput tippuivat, en tiedä mikä sille tuli.
    Meillä on kans lämmitetty puuhellaa joka päivä aamuin ja illoin. Vaikka meillä on keskuslämmitys/maalämpö. Puulämpö on tosiaan niin pehmoista ja mä tykkään kans puiden rapistelusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Tuija ♥ Tuo kaappi on löytö viime kesältä. Pitkään siitä haaveilin ja vihdoin Torista löysin edullisen ja hyväkuntoisenkin. Se on mun aarre ♥ Amaryllikseen puhkesi heti isot ja komeat kukat, kun pääsi valoon. Harmittaa, kun en heti sitä hoksannut jättää tähän ruokailuhuoneeseen tai keittiön ikkunalle.

      Poista
  8. Toivottavasti saitte putket sulamaan. Tämä lämpötilojen vaihtelu jäädyttää helposti putket, vaikka kuinka yrittäisi ennaltaehkäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se putki lopulta aukesi, mutta aika kovassa oli. Meillä tuo putki jäätyy aina jo pelkästä kovasta pakkasesta, koska lämmöneristeet seinän välissä on puutteelliset. Ongelma on tiedossa, mutta eristeiden lisääminen vaatisi vähän isomman homman (seinän purkamista) ja on siksi jäänyt vielä toistaiseksi tekemättä.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan